Gradska hronika

Praksa za 10 mladih nezaposlenih osoba

U periodu od 01.11. 2014. do 31.12.2014. Udruženje “Vizija” sprovodi projekat “Stimulisanje zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih u Pirotu” koji ima za cilj podsticanje i stimulisanje zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih kroz pružanje stručne pomoći mladima u ostvarivanju radne i stručne prakse i volonterskog rada, a sve to kao krajnji cilj ima podsticanje otvaranja novih radnih mesta, razvijanje samozapošljavanja i preduzetništva kod mladih.

vizija

Projekat se sastoji iz dva dela. Prvi deo podrazumeva obavljanje stručne prakse za 10 mladih nezaposlenih ljudi, različitih struka (informatičari, automehaničari, štampari, knjigovođe i psiholog), kod 4 različita poslodavca. Drugi deo projekta sadrži obuku iz preduzetništva koju će pohađati 20 mladih, nezaposlenih ljudi.

Završetkom realizacije projekta dobićemo osposobljene mlade ljude koji su dvostruko osnaženi. Sprovođenjem preduzetničke obuke oni postaju spremni da se upuste u privatni biznis kroz brojne oblike samozapošljavanja, ali takođe stiču i radnu praksu koja im je neophodna da bi ih zaposlio bilo koji privatni poslodavac. Formalno obrazovanje uglavnom daje teorijska znanja koja nisu uvek praktično primenjiva, dok uključivanjem mladih u radni proces oni stiču i praktične veštine koje privatni poslodavci traže. Ovim projektom dobijamo lako zapošljivu radnu snagu, što bi trebalo i da rezultira njihovim brzim zapošljavanjem– rekla je Danijela Antić menadžer projekta.

Video prilog Regionalne televizije Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker