Ostale vesti

Poziv za učešće na konferenciji “Migranti u tranzitu kroz Republiku Srbiju”

Udruženje “Pirgos” uz podršku Danskog saveta za izbeglice realizuje dvodnevnu konferenciju „Мigranati u tranzitu kroz Republiku Srbiju juče i danas“. Konferencija će biti održana 7. i 8. jula u Sportsko turističkom centru u Dimitrovgradu.

Migranti 2

Konferencija je deo programa „Jačanje kapaciteta i pružanje pomoći u rešavanju izbegličke krize“, odnosno projekta „Stanje i perspektive migranata u tranzitu kroz Republiku Srbiju”. Cilj projekta je izgradnja kapaciteta i jačanje mehanizama zaštite migranata, kao i poboljšanje okvira za upravljanje mešovitim migracijama na lokalnom nivou, kroz uključivanje svih relevantnih aktera, konkretno – pronalaženje najboljeg odgovora za adekvatno i pravovremeno reagovanje po tom pitanju na lokalnom nivou.

Iz Udruženja “Pirgos” pozivaju sve zainteresovane da se prijave na konferenciju i obaveštavaju da su za sve učesnike obezbeđeni obroci i radni materijali, a za učesnike van Dimitrovgrada biće obezbeđen smeštaj u hotelu “SAX”.

Članovi svih zainteresovanih institucija, odnosno organizacija mogu da se prijave do 6. jula, dostavljanjem ličnih podataka na e-mejl adresu [email protected] ili e-mail menadžera projekta ([email protected]) ili koordinatora kampanje ([email protected]).

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker