Lokalna samoupravaMali biznis

Poziv mladim Piroćancima da pripreme svoje biznis ideje za naredni poziv Grada Pirota i Filijale NSZ za samozapošljavanje

Grad Pirot preko Lokalnog plana za zapošljavanje i Filijala NSZ u Pirotu vrlo uspešno su priveli kraju ovogodišnji ciklus dodele suvencija za samozapošljavanje, kazao je Nenad Petrović, koordinator Lokalnog plana za zapošljavanje Grada Pirota. 

Po njegovim rečima, akcija dodele subvencija za samozapošljavanje inicirana je još 2015. godine sa tada skromnim budžetom od 2.4 miliona dinara.

-Iz godine u godinu smo povećavali iznos te pomoći tako da smo ove godine dostigli budžet od blizu deset miliona dinara i sada ova mera po svom obimu predstavlja meru koja se sa najvećim iznosom sredstava finansira. Što se tiče mere samozapošljavanja ja bih hteo svima da čestitam što su se odlučili da u uslovima pandemije pokrenu svoj biznis. To znači da preduzetnički duh u Pirotu ne jenjava iako postoje brojni izazovi. Na sam konkurs pristigle su 53 prijave, doneta je odluka da se odobre 39 subvencije-kazao je Petrović. On je uputio poziv svim našim sugrađanima da pripreme svoje biznis ideje i konkurišu za naredne konkurse.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker