Lokalna samouprava

Potpisan važan ugovor sa nemačkom organizacijom ASB

U Svečanoj sali Gradske uprave Pirot danas je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić potpisao ugovor sa predstavnicima nemačke organizacije ASB i Inicijative za razvoj i saradnju a koji za cilj ima održivu reintegraciju povratnika u zemlju.

Ceremoniji potpisivanja prisustvali su pomoćica gradonačelnika Milica Golubović,  Miodrag Nedeljković, izvršni direktor Inicijative za razvoj i saradnju, Igor Kojičić iz iste organizacije i Gordan Velev, direktor organizacije ASB.

Gradonačelnik Vasić istakao je da mu je veoma drago zbog potpisivanja ovog važnog ugovora.

-To je partnerski ugovor između Grada Pirota i Inicijative za razvoj i saradnju, finansira ga Republike Nemačka. Nastavljamo uspešnu saradnju i važno je za nas da se projekat odnosi na ekonomske aktivnosti. Biće oko 750 korisnika, ekonomski ugroženog stanovništva, projekat je vredan oko 400.000 evra, naše učešće će biti oko 40.000 evra i realizovaće se naredne tri godine-kazao je Vasić.

Miodrag Nedeljković, predstavnik Inicijative za razvoj i saradnju, zahvalio se Gradu Pirotu na izuzetnoj saradnji.

-Projekat se odnosi na nezaposlene, žene, Rome, ljude koji su se vratili po sporazumu o readmisiji, ohrabrujemo ljude iz svih grupa da se jave, uskoro će biti pozive i za obuke, za ekonomske grantove i mislim da će ova saradnja biti dugoročna na korisnik svih učesnika, posebno za stanovnike Pirota-kazao je Nedeljković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker