Gradska hronika

Porodica Petrović počela čišćenje Rasničke reke, očekuje da im se pridruži još meštana

Sve je više primera koji na najbolji način govore o značaju zaštite i očuvanja prirode. Tokom ovog leta na mnogim lokalitetima primetili smo zaljubljenike u prirodu koji su svojim primerom pokazali kako treba da se odnosimo prema prirodnim blagodetima kojima naš kraj i te kako obiluje. U mnogim akcijama učestvovali su ljudi sa strane, koji su svoj godišnji odmor proveli na području Pirota, na Jermi, Zavojskom jezeru, Vrelu, nekom od sela na Staroj planini i slično. Prikupljeno je nekoliko tona otpada. Ovog puta beležimo još jedan primer koji je dala porodica Petrović koja živi u Pirotu, ali se ne odriče Rasnice, svog rodnog sela nadomak grada.

Dragan Petrović sa svojom suprugom Zlatom, sinom Savom i rođakom, Bobanom Petrovićem, koji živi u Kanadi, ali je sada u rodnom selu, juče je prikupio sav otpad u Rasničkoj reci u delu pored stare i nove crkve, škole, prodavnice i veoma lepog kupališta i izvora pijaće vode u centru sela.

Petrović smatra da je reka za svako naseljeno mesto od izuzetnog značaja i da je treba čuvati, da se prestane sa starim, lošim navikama da se u reku baca šut i svakojaki otpadni materijal.

Naredne nedelje se akcija nastavlja nizvodno od pomenutih mesta i Petrović očekuje da će se odazvati još meštana kako bi se posao efikasnije uradio i dao primer drugima da se povede više računa o životnoj sredini.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker