Reportaža

Porodica iz Kine oduševljena Pirotom, pirotskom kuhinjom, Srbijom… (VIDEO)

Porodica iz Kine pronašla je svoju budućnost u Pirotu, impresionirani ljudima, prirodom i pirotskim roštiljem. Mala Kineskinja Ćaća postala je omiljena među Piroćancima.

Stigli su iz Kine pre 15 godina, najpre u Beograd, a već deset godina žive u Pirotu, gde su vlasnici tržnog centra. Janjan Tu, članica porodice, izjavila je za Pirotske vesti da su impresionirani ljudima i prirodom u Srbiji. Nedavno su prisustvovali dočeku kineskog predsednika u Beogradu, zajedno sa preko 2000 kineskih državljana koji žive u Srbiji.

– Ovde nam je fantastično, volimo Beograd, Pirot, i celu Srbiju. Često posećujemo pirotske kafane, a roštilj je izuzetan. Redovno putujemo po Srbiji kako bismo je što bolje upoznali i uvek smo oduševljeni onim što vidimo. Posebno smo srećni zbog sporazuma između kineskog i srpskog predsednika, želimo da doprinesemo razvoju Srbije i verujemo da će nam svima biti bolje u budućnosti – rekla je Janjan.

Njena ćerka Ćaća, koja ima devet i po godina, osvojila je srca Piroćanaca kada je pre nekoliko godina na izvanrednom srpskom jeziku čestitala Uskrs svim sugrađanima. Od tada je svi u Pirotu poznaju i s oduševljenjem joj se obraćaju. Ćaća je talentovana violinistkinja s brojnim nagradama i učenica trećeg razreda OŠ “Vuk Karadžić” u Pirotu.

– Srpski jezik i matematika su mi omiljeni predmeti – kaže ova šarmantna devojčica, dodajući da voli planinarenje, za šta je Pirot, okružen planinskim vrhovima, savršen. U školi ima puno drugara, rado se druži sa svima, super joj je ovde – kaže Ćaća, koja je za PV izrecitovala i svoju omiljenu pesmu. Inače, posebno je fascinirana srpskim jezikom, koji joj ide odlično, a postala je omiljena među Piroćancima kada je pre dve godine, putem društvenih mreža, na izvanrednom srpskom jeziku čestitala Vaskrs.

Mala Kineskinja Ćaća čestita Piroćancima Vaskrs

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker