Ostale vesti

Popović:I ove godine nastavljamo sa investicijama u poljoprivredu kako bi se na selu živelo bolje

Član Opštinskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije Goran Popović kazao je danas na konferenciji za novinare u prostorijama ove stranke da, u jeku predizborne kampanje mnogi političari obećavaju “med i mleko” ne znajući da na to pravo imaju samo pčele i krave. On je podsetio na brojne pogodnosti koje pirotski poljoprivrednici imaju zahvaljujući postojanju Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Pirot i pozvao građane da na predstojećim izborima glasaju za Vladana Vasić, kako bi se i na selu radilo i živelo bolje.

-Fond za razvoj poljoprivrede raspolagao je prošle godine sa  500.000 evra. Za investicije i razvoj poljoprivrede dve trećine registrovanih poljoprivrednih gazdinstava dobilo je 400.000 evra subvencija i 350.000 evra za subvencionisane kredite. Vlada je ovu godinu proglasila za godinu štednje i stezanja kaiša, međutim, to je u poljoprivredi nemoguće jer bez veštačkog đubriva pšenica neće roditi a bez koncentrata i sena krava neće dati mleka.  I zato i u ovoj godini mi nastavljamo sa investicijama u poljoprivredu i selo i već 22. marta objavljujemo konkurs za korišćenje subvencija iz programa Fonda za razvoj poljoprivrede. Cilj nam je da što veći broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koristi naše subvencije-kazao je Popović i dodao:

_DSC1674_resize

-Mi pre svega želimo da budžet za poljoprivredu iznosi 5 procenata državnog budžeta i da je regionalno pravednije i bolje raspoređen a ne da 20 procenata gazdinstava koristi 70 procenata subvencija. Ne želimo da samo  svaka 25 ovca u Pirotu i osma krava dobije subvencije  od države, već te subvencije treba da pripadaju svim grlima-kazao je Popović i dodao da u jeku predizborne kampanje svi obećavaju med i mleko, ne znajući da na to pravo, kako kaže Popović, imaju samo pčele i krave.

-Mi ne obećavamo ništa, već samo želim da podsetim naše poljoprivredne proizvođače da se sete ko im je asfaltirao sokake i puteve, obnovio dom i crkvu, popravio vodovod, uveo kanalizaciju i ko daje sredstva i subvencije za investiranje u poljoprivredi. Zato vas pozivam da 16. marta glasate za Vladana Vasića, da i na selu radimo i živimo bolje-zaključio je Popović.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker