Lokalna samouprava

Pomoć porodici Živković u Krupcu, koja živi veoma teško, bez osnovnih uslova za život

Na inicijativu lokalne samouprave Grada Pirota, članovi saveta mz Krupac zajedno sa direktorom Vodovoda Zoranom Nikolićem, obišli su porodicu Živković koja živi u veoma teškim uslovima. Sestra i brat, Milena i Velja, žive u trošnoj kući bez osnovnih uslova za život.

Oboje su bolesni, a Milena ima hitno zakazanu operaciju kuka u martu ove godine. Situacija je krajnje alarmantna. Lokalna samouprava je u par naprata pomagala ovoj porodici. Kako Velimir kaže, dodeljena im je bila pomoć u materijalu za izgradnju objekta za stanovanje na placu gde i sada žive, ali je gradnja stopirana zbog nerešenih imovinskopravnih odnosa.


Grad Pirot je pokušao da reši njihov stambeni problem, nudeći im kuću u selu, u kojoj je pre dva dana smeštena porodica Dinčić. Medjutim, Živkovići nisu prihvatili da se presele iz ličnih razloga.
Po rečima nadležnih, pošto imovinsko pravni odnos još uvek nije rešen, a mesna Zajednica i lokalna samouprava hoće da ipak pomognu ovim ljudima, da bi opština preduzela neke mere u cilju sanacije objekta, Velimir mora da reši pravo svojine. Dok se to ne reši, Mesna Zajednica i lokalna samouprava će Živkovićima pomoći u osnovnim namirnicama odeći, obući koja im je kako oni kažu u ovim hladnim danima i najneophodnija .

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de