Savez za Srbiju formiran i u Pirotu

Podelite

Danas je u Medija centru Doma kulture potpisan sporazum kojim je i u Pirotu formiran opozicioni blok – Savez za Srbiju. Sporazum su potpisali predstavnici Demokratske stranke, Narodne stranke, Srpskog pokreta Dveri, Zajedno sa Srbiju i  Pirotske nove snage. 

Dimitrije Vidanović, koji će predsedavati ovim pokretom u Pirotu u narednom periodu, kazao je da Pirot među prvima dobija Savez za Srbiju.

-Okupili smo se oko glavnih principa koji kažu da se zalažemo za slobodne izbore i slobodu medija kao preduslov za učešće na izborima pod ravnopravnim osnovama-kazao je Vidanović.

Dragana Pejić Ranđelović iz Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva ove grupacije,  kazala je da će se ova politička grupacija boriti za promenu sistema u zemlji.

-Politička scena Pirota od danas više neće biti ista. Okupili smo se da promenimo stanje u zemlji koje, svedoci smo svi, počinje da bude tragično. Mladi ljudi iz Srbije odlaze u velikom broju, a insitucije više i ne postoje. Ustali su profesori fakulteta, studenti, umetnici, glumci sve sa ciljem da se promeni sistem. Borićemo se sve dok se to ne desi i verujem da ćemo u tome uspeti-kazala je Ranđelovićeva.

Danijela Savić, iz stranke Zajedno za Srbiju, kazala je da ova stranka kao jedno od osnovnih načela ima decentralizaciju zemlje.

-Po pitanju decentralizacije nije ništa urađeno, nije decentralizovano apsolutno ništa, već je sve centralizovano. Savez za Srbiju je stranka Zajedno za Srbiju prepoznala kao jedan od mehanizama da se svi zajedno izborimo za ono što se godinama borimo, za normalno, civilizovano, demokratsko društvo-kazala je Savićeva.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1