Gradska hronika

Policija o jutrošnjem incidentu u Rakiti

U saoštenju Policijske uprave Pirot navodi se da su policijski službenici u Babunici jutros oko 9:15 sprečili incident u Rakiti i priveli D.D. rođenog 1969. godine koji je, kako stoji u saopštenju, krenuo sa sekirom u ka prisutnima na gradilištu mini-hidroelektrane. 

Tim povodom načelnik Policijske uprave Pirot Zoran Bogdanović, u izjavi medijima kazao je da je o svemu obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Pirotu koje je naložilo da se D.D. privede nadležnom tužiocu radi slasušanja.

„Zarad istinitog informisanja javnosti, Policijska uprava u Pirotu saopštava da su policijski službenici u Babušnici jutros oko 9.15 sati sprečili incident u selu Rakita i priveli D.D. (1969) koji je krenuo sa sekirom u ruci ka prisutnima na gradilištu mini-hidroelektrane. Policija je, najpre, reagovala po pozivu samog D.D. koji je prijavio da ga vređaju investitor i radnici. Pomenuti D.D. je nakon toga napustio gradilište, a ubrzo se vratio sa sekirom u ruci. Iako su mu policijski službenici više puta naredili da spusti sekiru kojom je mahao, on se oglušio o naređenje, nakon čega su ga policajci savladali i oduzeli sekiru. On je zatim priveden u Policijsku stanicu u Babušnici, a o svemu je odmah obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Pirotu koje je naložilo da se D. D. privede nadležnom tužiocu radi saslušanja.“, navodi se u izjavi načelnika Bogdanovića prosleđenom medijima putem policijskog saopštenja.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker