Babušnica

Policajac, pisac i satiričar iz Bele Palanke na Večeri humora i satire u Babušnici

U organizaciji Narodne biblioteke u Babušnici u četvrtak 30. marta, sa početkom u 19 sati biće održano Veče humora i satire. Učesnici su Bratislav Petrović Braca, Miodrag L. Pejić, Jovan Mijalković i Dragi Stanković. Medijator je Saša Adamović.

Jedan od učesnika Bratislav Braca Petrović, književnik iz Bele Palanke, koji objavljuje romane, priče, pripovetke, monografije i eseje, na književnom jeziku i dijalektu, kaže da se raduje svakoj promociji svog rada pred lokalnom publikom. On kaže da iako su sve knjige i stihovi humorističkog sadržaja napisane na dijalektu u pirotskom regiuonu nije dovoljno poznat. Svoje knjige i stihove na dijalektu, “Gospavina slav”, “Sn i java”, “Gospavino zakopano blago” i “Bracina blam poezija” predstaviće na Večeri humora i satire u Babušnici.

Petrović je autor 11 objavljenih knjiga od kojih je pet napisao na književnom jeziku a ostale na dijalektu. Napisao je dve  monografije; „Manastir Uspenije Presvete Bogorodice u Veti“ i „Manastir Svete Bogorodice Sićevo“. Iako po profesiji policajac, intimna, trajna i istinska preokupacija Bratislava Petrovića, je književnost.  Član je Udruženja književnika Srbije od 2016. i Saveza književnika u otadžbini i rasejanju (SKOR). Njegova knjiga “Carigradski drum” prevedena je na Bugarski jezik a u Crnoj Gori se prodaje četvrto izdanje ove knjige. Dobitnik je brojnih nagrada od kojih ističe Prvu nagradu u Topoli za pesmu o vinu,  koju dodeljuje Udruženje književnika Srbije, Prvu nagradu u Vlasotincu za pesmu “Đurina čegrtaljća” i Odlikovanje “Kosmetska zvezda” koju dodeljuje Društvo policijskih ratnika. “Ovu nagradu sam dobio za prvu knjigu “Izjava” koju sam napisao u formi romana ali su  likovi stvarni i događaji opisani u knjizi istiniti”- kaže pisac,  Bratislav Braca Petrović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker