Srbija

Pokušaj obmane korisnika penzionerskih kartica – Upozorenje iz PIO fonda

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje upozorava penzionere da budu oprezni i da zanemare pozive koje im upućuju nepoznata lica predstavljajući se u ime Fonda i pokušavajući da ih prevare u vezi sa podizanjem njihovih penzionerskih kartica.

Na sajtu Fonda PIO  navodi se da dobijaju informacije od korisnika da ih nepoznate osobe zovu telefonom i upućuju gde da preuzmu penzionerske kartice. U Fondu PIO  ističu da  tako ne pozivaju korisnike i da je reč o pokušaju prevare penzionera.

Fond PIO je ukazao korisnicima koji su podneli prijavu za penzionersku karticu da mogu lično da je preuzmu u filijali ili drugoj organizacionoj jedinici Fonda ili jedinici lokalne samouprave navedenoj u obaveštenju koje dobiju SMS porukom na mobilnom telefonu ili u mejlu. Podelu penzionerskih kartica vrše isključivo ovlašćena lica Fonda.

Radi brže i efikasnije podele kartica i kraćeg vremena čekanja produženo radno vreme filijala Fonda PIO i da se kartice mogu preuzeti i u dodatnim terminima, radnim danima od 15 do 18 časova, kao i subotom od 7 do 12 sati, navode iz Fonda PIO.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker