Ostale vesti

Pokrovenik slavio “Cara Konstantina”

Novo rukovodstvo mesne zajednice u pirotskom srednjevisočkom selu Pokrovenik,na čijem je čelu odnedavno  Slavoljub Kostadinović, organizovalo je proslavu “Cara Konstantina”. Ovog sveca u celom Pirotskog okrugu slave samo Pokrovenik i Crvena jabuka, dok je u Nišu to gradska slava, ali i naziv aerodroma.

Zašto se baš ovde slavi Car Konstantin, za sada nije poznato, tek u ovom staroplaninskom selu kažu da će organizovana proslava postati tradicionalna.

-Pozvali smo mnoge koji su odavde, kao i zvaničnike, međutim, pojedini zbog ranije zakazanih obaveza nisu mogli da dođu. Meštani  svakako slave po svojim kućama, a cilj ove  organizovane proslave jeste da se više posvetimo selu i problemima koji ga muče.Da od jedne do druge slave vidimo šta smo uradili i šta  treba da uradimo. Tu pre svega mislim na vodu i asfalt od K0privštice u dužini od nekih 2, 5 kilometara. Namera nam je da iskoristimo blizinu Zavojskog jezera i da pokrenemo priču o razvoju seoskog turizma za koji ovde postoje odlični preduslovi-kaže Kostadinović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker