Lokalna samouprava

Podeljene stipendije najboljim studentima

Danas je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić dodelio stipendije najboljim studentima deficitarnih zanimanja i fakulteta. Ove godine je povećan iznos pa će stipendisti od ove godine godišnje dobijati ukupno 120.000 dinara od Grada.

Načelnik Odeljenja za vanprivredu Sava Kostić, gradonačelnik Vladan Vasić, pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović
potpisivanje ugovora o stipendijama

Pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović istakla da je su ove godine povećani iznosi stipendija, a osim 15 studenata koji po prvi put dobijaju stipendiju ove godine, nastavlja se stipendiranje studenata koji su ranijih godina dobili stipendije pa će stipendije od ove godine dobijati ukupno 40 studenata.

-Povećali smo iznos stipendije pa će umesto dosadašnjih 90.000 dinara iznositi 120.000 dinara. Povećane iznose dobijaće svi stipendisti. Ovo su stipendije koje su namenjene studentima deficitarnih zanimanja, a osim stipendija Grad Pirot dodeljuje i jednokratne studentske pomoći. Ove godine dodelili smo dodelili 187 jednokratnih studentskih pomoći u iznosima od 7.000 do 20.000 dinara-kazala je pomoćnica Golubović.

Vasić: Podeljeno 1665 jednokratnih novčanih pomoći studentima

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je u periodu od 2012. do ove godine dodeljeno ukupno 1665 jednokratnih pomoći studentima.

-Želim da čujem mišljenje naših studenata stipendista o inicijativi koju smo pokrenuli da Pirot dobije fakultet tipa FON-a. Ta inicijativa ide uz dosta otpora, ali nadam se da će ovaj naš poduhvat uroditi plodom. Za sada smo razgovarali sa premijerkom, ministrom prosvete, savetnikom premijerke za obrazovanje, rektorom Univerziteta u Nišu, ali ja želim da čujem i mišljenj šire javnosti. Verujem da je ta inicijativa dobra jer će to promeniti atmosferu u gradu, postaćemo akademski grad, mladi ljudi će dolaziti u Pirot, a ne odlaziti-kazao je Vasić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker