Lokalna samouprava

Počinju radovi na rekonstrukciji puta od Sadikovog bunara do sela Blato

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić obišli su danas početak radova na rehabilitaciji puta od Sadikovog bunara do sela Blato, delu regionalnog puta Pirot-Babušnica.

-Pre nekoliko dana smo prisustvovali završetku radova na deonici Sukovo-Gornja Držina. Tada smo radove obišli sa predsednikom opštine Dimitrovgrad i konstatovali smo veoma kvalitetne radove. To je sada trenutno najbolji put na teritoriji grada Pirota. Sada prisustvujemo početku radova na deonici Sadikov bunar – Blato. To je regionalni put Pirot-Babušnici zbog toga i obilazimo radove zajedno sa predsednicom opštine Babušnica Ivana Stojičić. Imali smo u početku problema da obezbedimo kvalitetni alternativni put ali mislim da je dobro da se saobraćaj zaustavi jer su radovi onda mnogo kvalitetniji. Ovde se radi i posteljica i osnova puta, put je bio veoma loš pa se ovde radi kompletna rekonstrukcija puta-kazao je gradonačelnik Vasić. On je dodao da je ova deonica deo izuzetno značajnog paketa vrednog skoro 20 miliona evra, koga finansiraju Koridori Srbije odnosno Vlada Srbije.

ivana stojičić vladan vasić

Predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić kazala je da je ova deonica od velikog značaja za Babušnicu, pre svega za veliki broj ljudi koji svakodnevno zbog posla i drugih obaveza putuje do Pirota i obratno.

vladan vasić aleksandar ćirić ivana stojičić olja petrović

-Ovo je bila najkritičnija deonica na putu tako da je značaj ovog posla zaista veliki-kazala je predsednica Stojičić i dodala da se i u Babušnici radi kada je reč o asfaltiranju puteva.

-Trenutno je u toku javna nabavka za Ulicu Borislava Stefanovića koja će se asfaltirati, izdvojili smo sredstva za asfaltiranje još tri ulice, kao i za uređenje makadamskih puteva-kazala je predsednica Stojičić.

Radove su sa gradonačelnikom Vasićem i predsednicom Stojičić obišli i narodna poslanica Olja Petrović i šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker