Lokalna samouprava

Put do kanjona Jerme poput piste – ogroman korak za brži razvoj turizma i opstanak sela

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je sa saradnicima obišao radove na asfaltiranju puta kod Sukova, koji se rekonstruiše u okviru opsežnih ulaganja države u poboljšanje mreže regionalnih puteva u ovom delu Srbije, tačnije na teritorijama Pirota, Dimitrovgrada i Niša, za šta je država izdvojila čak 20 miliona evra.

asfaltiranje sukovo

-Mi smo sa Koridorima u Pirotu februara meseca potpisali veoma značajan ugovor. Na teritoriji Pirota su radovi uveliko u toku. Ja sam danas sa predsednikom opštine Dimitrovgrad obišao završen radove na deonici “čvor Sukovo – Trnski Odorovci”. Ovde se rekonstruiše deset kilometara a radovi su u toku i na drugim putnim pravcima. Negde oko tri kilometara se rekonstruiše od Sadikovog bunara do Blata, na deonici od Rsovaca ka Manastiru Sveti Ilija asfaltira se oko 2.2 kilometara puta, a već nekoliko meseci traju radovi od Sopotske petlje do ulaga u grad gde se rekonstruiše oko četiri kilometara. Ostaje još šest kilometara od Pirota – Malog mosta do kamenoloma Kitka, kao i put od Slavinje od Izatovaca,  puta koji spaja Pirot i Dimitrovgrad preko Stare planine. Ukupno oko 20 miliona evra će se uložiti u ove puteve, kao i na teritoriji Bele Palanke i Niša. Naša sreća je što imamo pirotsku operativu koja radove izvodi veoma kvalitetno. Molim ljude na strpljenje i razumevanje jer je veoma bitno da se ovaj završni sloj uradi u jednom zahvatu jer to garantuje kvalitet i dugotrajnost puta-kazao je gradonačelnik Vasić.

Meštani Sukova ne kriju oduševljenje ovom važnom inveseticijom.

-Ovaj put mnogo znači  ne samo za Sukovo, već i za nekoliko okolnih sela. Znači i za turizam jer mnogo turista dolazi u ove krajeve-poručuju meštani ovog sela.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker