Gradska hronika

Počinje potpisivanje ugovora o odobrenju sredstava za realizaciju mera energetske efikasnosti u domaćinstvima

S obzirom da su prošli svi zakonom predviđeni rokovi za prigovor podnosilaca prijava koje nisu prihvaćene za dodelu bespovratnih sredstava za realizaciju mera energetske efikasnosti u individualnim domaćinstvima Gradsko veće Pirota donelo je konačnu odluku o usvajanju liste korisnika. Sledeći korak ka praktičnom početku realizacije poslova je potpisivanje trojnih ugovora između Uprave grada, korisnika i privrednih subjekata i uručivanje rešenja kojim se odobravaju sredstva odabranim korisnicima.

Kako nam je rekao menadžer za energetiku grada Pirota, Bojan Ivković, od sutra, 9. novembra, u poslepodnevnim satima počeće pozivanje građana da dođu u Uslužni centar kako bi potpisali ugovore i dobili rešenja.

“Odmah posle potpisivanja ugovora i dobijanja rešenja građani se dogovaraju sa privrednim subjektima o realizaciji poslova. Bilo je 137 prijavljenih građana, nakon trijaže imamo 111 ljudi sa kojima treba da se potpišu ugovori. Za meru zamena stolarije imamo 85 ugovora, za zamenu kotlova 23 i za solarne panele za sanitarnu toplu vodu 3 korisnika” – kaže Ivković.

Mere u cilju podizanja nivoa energetske efikasnosti u domaćinstvima realizuju se na osnovu ugovora koji je, u junu ove godine, potpisan između Ministarstva za energetiku i grada Pirota o dodeli 5 miliona dinara, koliko je i grad obezbedio za realizaciju pomenutih mera energetske efikasnosti.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker