Lokalna samouprava

Počinje montaža nosača na mostu na Drugom ringu

U sredu počinje montaža nosača na mostu na Saobraćajnom prstenu oko grada, takozvanom Drugom ringu, koji se gradi paralelno sa Železničkim mostom. Obilazeći gradilište, predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić kazao je da će sa izgradnjom ovog mosta, svi mostovi u gradu biti obnovljeni, Mali most je potpuno rekonstruisan, praktično nanovo izgrađen, renoviran je Golemi most, izgrađen je Ljubavni most, renovirana je potpuno Gazela, pa će završetkom izgradnje mosta na Drugom ringu, Pirot biti jedan od retkih gradova u Srbiji koji nema problema sa mostovima.

drugi ring_1Vasić je gradilišta obišao sa direktorom Direkcije za izgradnju grada Branislavom Kostićem, pomoćnikom predsednika opštine Vidojkom Panajotovićem i opštinskim većnikom Aleksandrom Ćirićem.

-Po izveštajima iz Direkcije, radi se na dosta frontova. Jedno od najvećih gradilišta je most na Drugom ringu. Ovih dana će početi montaža nosača i tada će most dobiti svoju potpunu formu. Vrednost radova je negde oko milion evra, s tim da je vrednost izgradnje samog mosta oko 400.000 evra, dok će ostatak novca biti utrošen na izgradnju pristupnih saobraćajnica na kojima se takođe ozbiljno radi. Sa tijabarske strane su već završene vodovodne i kanalizacione mreže, rasveta, ovde je urađen toplovod, radiće se takođe vodovodna i kanalizaciona mreža. Ideja nam je da dobijemo jednu funkcionalnu saobraćajnicu-kaže Vasić i dodaje da je siguran da će ovaj most, koga opština Pirot gradi u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije, u budućnosti značajno rasteretiti saobraćaj u gradu.

drugi ring_2

 

 

 

 

Slične vesti

2 Comments

  1. Niko ne govori da je zavrsni sloj asfalta na Gazeli poceo da se odvaja tako da ima nekoliko rupa.Ista situacija je i sa podlogom na pesackim stazama.A setite se samo kada je obnovljen ovaj most….

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker