Sport

Počinje  Državno prvenstvo u tenisu za dečake i devojčice do 12 godina

Na teniskim terenima u Pirotu danas od 17 sati počinje  Državno prvenstvo za dečake i devojčice do 12 godina. Učestvovaće 70 dece iz cele Srbije, najbolji takmičari do 12 godina sa rang liste Teniskog saveza Srbije. Na prvenstvu učestvuju i takmičari iz Pirota, Dana Janković u ženskoj konkurenciji i Luka Sotirov u muškoj.

Teniski savez Srbije u organizaciji sa klubivima i gradovima koji su pokrovitelji turnira organizuje četiri državna prvenstva za takmičare do 12 godina, do 14, 16 i 18 godina. Pirot je jedan od domaćina  prvenstva za decu do 12 godina zahvaljujući dobroj organizaciji međunarodnih turnira prethodnih godina.

“Nadam se da ćemo i sledeće godine zadržati domaćinstvo za jedno od ova četiri državna prvenstva” – kaže Željko Todorović, direktor  TA Todorović.

Već sutra na programu su 32 meča. Prvenstvo se završava u četvrtak a boduje se za rang listu Teniskog saveza Srbije. Ovo je jedino državno prvenstvo koje se ove godine organizuje u Pirotu. Prva četiri mesta obezbeđuju  članstvo u državnoj reprezentaciji  i plasman za Evropsko prvenstvo.

Na teniskim terenima u našem gradu do kraja leta biće održana još dva međunarodna turnira. Prvi je na programu  od 19. avgusta  a drugi od 2. septembra. “ Bićemo domaćini ITF turnira gde je nagradni fond 15.000 dolara. Učestvovaće takmičari iz preko 20 zemalja. Nadam se da ćemo i ove godine biti dobri organizatori i da ćemo uz pomoć grada ostaviti dobar utisak” –  rekao je Željko Todorović.

Prema njegovim rečima Pirot je jedan od retkih gradova koji u infrastrukturnom smislu ima kapacitet da organizuje ovakve turnire. Tribine su nove, šljaka je oplemenjena i bolje se održava. U finansijskom delu organizaciju ovakvih turnira pomaže Teniski savez, Grad Pirot i sponzori. “Što se tiče infrastrukture i samih teniskih terena mi smo bolji od 95% klubova iz cele Srbije. U jugoistočnom delu Srbije Teniska akdemija Todorović okuplja najviše dece” – kaže direktor Željko Todorović.

U TA Todorović trenira oko 40 dece od kojih se  dvoje takmičara već izdvojilo za učešće na državnom prvenstvu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker