Kultura

Počinje 23. Sajam knjige i grafike u Pirotu

Sajam knjige i grafike, 23. po redu, počinje sutra, 18. marta, i trajaće do 26. ovog meseca. S obzirom na epidemiološku situaciju Sajam će se održati na otvorenom prostoru u centru grada ispred Doma kulture. Tim povodom danas su postavljeni specijalni objekti u kojima će biti štandovi nekoliko renomiranih izlagača. Kao i prethodnih godina Sajam knjige i grafike organizuje Dom kulture Pirot u saradnji sa Narodnom bibliotekom i uz podršku grada Pirota.

Tokom održavanja Sajma predviđeno je održavanje književnih večeri. Sve promocije i dodele priznanja i nagrada održaće se u holu Doma kulture.

Drugog dana Sajma, od 19 časova, zakazana je promocija dela “Moja ljubav Nikola Tesla” , autorke Ane Atanasković. U utorak, 22. marta, na redu je promocija knjige Laura Berna “Sve moje sestre, naredne večeri Himerina krv: roman o Dučiću, autora Slaviše Pavlovića, zatim Čedomir Antić – “O revolucionarima, kriminalcima i drugim narednim prolaznicima”, i na kraju Andrić i Crnjanski u Pirotu – Goran Raičević, Žaneta – Đukić Perišić i Bora Babić.

Dodela priznanja Salona knjige i grafike za Najbolju kratku priču je u subotu, 26. marta, sa početkom u 12 časova.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker