Lokalna samouprava

Počeli radovi na izgradnji Otvorenog bazena. Pirot “dobija još jednu zvezdicu”

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić obišao je danas sa saradnicima gradilište na izgradnji Otvorenog bazena koje će od ovog dela grada napraviti veliki sportsko-turističko-rekreativni kompleks koji će značajni uticati na poboljšanje kvaliteta života u gradu.

-Kada smo krenuli da gradimo Zatvoreni bazen mnogi nisu verovali da će se taj posao završiti i da će Pirot dobiti ovako kvalitetan objekat, slično je i sa Otvorenim bazenom. Javnost nam je signalizirala, posebno mladi ljudi, da gradu nedostaje ovakav objekat, objekat koji će Pirotu dodati “jednu zvezdicu”. Kada je o finansijama reč, napravili smo takvu finansijsku konstrukciju koja neće u prevelikoj meri opteretiti budžet, da ne uzimamo kredite, a da ni jedan važan posao ne ostavimo po stvari. Za pripremne radove izdvojili smo četrdesetak miliona dinara, međutim konkurencija je tokom sprovođenja javne nabavke učinila svoje pa je prilikom zaključenja posla ušteđeno praktično gotovo dvadeset miliona dinara. Već marta očekujemo raspisivanje javne nabavke za završetak svih ostalih radova. Tokom 2021., iz budžeta izdvojili smo oko milion evra. Ideja nam je da radovi budu završeni do juna sledeće godine, a da javna nabavka bude trogodišnja, da tri godine plaćamo radove. Planiramo da ukupno izdvojimo minimum tri miliona evra za kompletne radove-kazao je Vasić.

Pored otvorenog plivačkog bazena površine skoro 2500 metara kvadratnih  ovaj kompleks će imati i moderan park sa raznim fitnes sadržajima, restoranom, stazom za fitnes i mnogim drugim sadržajima, kazao je gradonačelnik Vasić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker