Sport

Počela sa radom Škola košarke “Pižon basket”

Minulog vikenda u Pirotu je počela da radi Škola košarke “Pižon basket” koju vodi, svojevremeno jedan od najtalentovanijih pirotskih košarkaša, Milan Todorović. Već na početku rada okupilo se oko dvadesetak dečaka koji će, za sada, vikendom, subotom i nedeljom učiti prve košarkaške korake i osnovna pravila. Radi se u fiskulturnoj sali OŠ “8. septembar”. Škola košarke, “Pižon basket” obezbedila je neophodne rekvizite za rad, opremu, kao i lopte primerene uzrastu dece od 6 do 12 godina.  

“Školu smo zamislili tako da decu kroz jedan specifičan rad učimo osnovnim, početnim elementima košarke, a svedoci smo da je sve manje dece u klubovima, odnosno kolektivnim sportovima. Vrlo je važno da deca u startu nauče neka pravila koja se u kasnijem radu samo nadograđuju, počev od hvatanja lopte, dodavanja, dvokoraka, tehnike šutiranja i slično. Selekciju nećemo raditi, svako dete može da se prijavi i Škola je namenjena isključivo dečacima uzrasta od 6 do 12 godina. Trenutno sam radim sa decom, ali planiram da uskoro imam trenere saradnike”- izjavio je Todorović.

Todorović kaže da je jako teško obezbediti termine za treninge. Za sada se radi subotom i nedeljom, a prvi prolećni dani omogućiće rad i na otvorenim košarkaškim terenima.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker