Sport

Pobedom od 1:0, moglo je ubedljivije, Jedinstvo očitalo lekciju fudbalerima Radničkog

U okviru priprema za predstojeća ligaška takmičenja sastali su se pirotski klubovi, Radnički, koji posle ispadanja iz Prve lige nastavlja takmičenje u Srpskoj, i Jedinstvo, član Zone “Istok”, koje je u prošloj sezoni bilo prijatno iznenađenje. Fudbaleri Jedinstva, na Gradskom stadionu “Dragan NIkolić” u Pirotu, bili su bolji rival, zasluženo pobedili sa 1:0, a rezultat je mogao biti i ubedljiviji. Posle pete provere forme fudbaleri Radničkog nisu uspeli da zabeleže pobedu, a, šef stručnog štaba “Belih”, Marko Vidojević, bio je vidno razočaran igrom svojih fudbalera posle jučerašnje utakmice.

Trener Radničkog, Marko Vidojević, čestitao je Jedinstvu na zasluženoj pobedi, prikazanoj igri i pružio ruku svakom fudbaleru ponaosob. Za igru koju su pokazali njegovi fudbaleri kazao je da to sramota.

“Normalno da nisam zadovoljan. Pre svega da čestitam ekipi Jedinstva na pobedi i prikazanoj igri, pogotovo u prvom poluvremenu gde  su mogli mnogo ubedljivije da vode na početku utakmice. Generalno, sramota jedna, za mene pre svega, za ove igrače ovde i za Klub. Utakmica kao utakmica može da se izgubi, ali da ovako delujemo, opet potenciram, u prvih trideset pet minuta utakmice to je bio najobičniji vašar. Neki momci koji su tu, mogu da kažem, više silom prilika nego nekim kvalitetima zaslužuju što su tu, ali moramo da trenažni proces realizujemo sa određenim brojem igrača. Pokazali su da im nije mesto ovde, ali kako je tako je, u  narednom periodu u fokusu će biti ovi koji mogu i koji treba da nose i iznesu ovu priču”- kazao je Vidojević.

Fudbalski klub “Jedinstvo” Pirot napravio je u predhodnom periodu ozbiljne korake u organizacionom smislu. Rezultati svega onoga što je učinjeno najbolje su pokazani u prošlom prvenstvu. Posle, relativno, slabog starta, dolaskom na čelo tima, mladog trenera, Saše Mitića Jedinstvo je iz kola u kolo bilo sve sigurnije. Odnos prema radu sa igračima je, malte ne, poluprofesionalan. Treninzi su se održavali dva puta dnevno, po grupama, u zavisnosti od toga kada su fudbaleri slobodni zbog obaveza prema poslu. Po svemu sudeći treba očekivati da Jedinstvo i u predstojećoj sezoni pokaže dobru i stabilnu igru i ne brine za opstanak u zonaškom društvu.

Foto:Ilija Pejčić Lika 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker