Sport

Pobeda jedino prihvatljiv ishod za pirotski Radnički

Radnički Pirot ove nedelje dočekuje imenjaka iz Sremske Mitrovice. Utakmica od izuzetne važnosti sa imperativom pobede. Pirotski Radnički je trenutno na trinaestom mestu na tabeli sa dvadeset bodova, odnosno, sa dva boda više od rivala kojeg dočekuje u nedelju od 13 časova na Gradskom stadionu u Pirotu. “Belima” su bodovi preko potrebni kako bi se pomerili iz opasne zone i ostvarili svoj cilj – opstanak u prvoligaškom društvu. Trener Radničkog, Nikola Puača, kaže da fudbaleri iz Sremske Mitrovice igraju dinamičan, agresivan fudbal, dobro je proučio njihovu igru i očekuje da mudrom igrom svojih igrača bodovi ostanu u Pirotu.

“U ovoj ligi nema slabih protivnika, ekipe su dosta ujednačene po kvalitetu, i pred nama je meč u koji ulazimo sa imperativom pobede. Daćemo sve od sebe da sa tri osvojena boda ostvarimo priključak ekipama koje su u gornjoj polovini tabele. Znam da su promenili trenera i doveli dosta novih igrača. Gaje jedan specifičan fudbal, direktan, sa napadima koji kratko traju i dosta agresivno igraju. Prošlu utakmicu su izgubili na svom terenu, ali su stvorili više šansi za gol od protivnika. Mislim da je ključna stvar da nametnemo naš stil igre, ko uspe u tome da nametne to što ga krasi mislim da će doći do tri boda”.

Trener Puača neće moći da računa na Petrovića, Milekića i Vlaovića. Pod znakom pitanja su Apostolović i Petrov koji imaju lakšu povredu zadnje lože butine posle utakmice u Kraljevu.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker