Sport

Po istraživanju UNICEF-a, džudo je najbolji sport za decu i mlade

Džudo klub Ipon 010 otvoren je za sve nove članove. Treninzi su u Sokolani ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Po istraživanju koje je nedavno sproveo UNICEF, džudo je najbolji sport za decu i mlade od 4. do 21. godine. Ovaj olimpijski sport razvija samopouzdanje, snagu, balans, ali i usađuje mladima svest o moralnim vrednostima. U klubu najmlađi član ima 4 godine. Pet puta nedeljno, u Sokolani Gimnazije Pirot, četrdesetak članova ovog mladog pirotskog kluba savladava džudo tehnike uz pomoć trenera Danila Draškovića.

“Trenutno imamo dve grupe, mlađu i stariju. U džudo školici radimo na usvajanju osnovnih principa i tehnika džudoa. To podrazumeva tehnike padova, tehnike bacanja i tehnike držanja. Sa džudom je najbolje da se počne u najranijem periodu od 4. godine, jer su deca u tom uzrastu u stanju da razumeju i prate naloge trenera, te se na taj način najbolje razvijaju psiho-motoričke veštine”, kaže Danilo Drašković, trener, i dodaje: “Starija grupa se intenzivno piprema za školsko takmičenje Centralne Srbije, koje će se održati 20. i 21. aprila u Nišu. Planiramo da dvadesetoro članova kluba nastupi na ovom takmičenju. Ovo nam je odlična prilika da se pripremimo za predstojeće regionalne i državne šampionate koji su zbog pandemije bili odloženi. Akcenat ja na tehnikama koje se najviše koriste u borbama i simulacijama borbi”, navodi trener Drašković.

Džudo klub Ipon 010 otvoren je za sve nove članove. Treninzi su u Sokolani ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Danilo podseća da je najdublji cilj ovog olimpijskog sporta usavršavanje čovekove ličnosti. Džudo privlači nove vežbače, i kao sport, i kao veština samoodbrane.

Posebno smo ponosni na ženski deo naše ekipe, koje razbijaju predrasude da je džudo surov i samo muški sport. One su izuzetne takmičarke i postižu odlične rezultate.

Članovi našeg kluba su i petoro džudista, koji su i prethodne godine učestvovali i na državnim prvenstvima u svojim kategorijama, zato s pravom očekujemo odlične rezultate i ove godine. Džudo klub Ipon osnovan je uz pomoć Sportskog centra Pirot i Džudo saveza Srbije. Trenutno se klub finansira samo iz članarina, pa zbog toga očekujemo, kao i svi klubovi, podršku grada.

Dodatne informacije možete pronaći na facebook i instagram stranici kluba,

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker