Sport

Planinari brišu granice

Planinari Planinarskog kluba “Vidlič” zajedno sa planinarima iz Bugarske zajedno su se popeli na vrh Vražja glava na Staroj planini, pirotski planinari sa srpske, a bugarski sa njihove strane stare planine, nakon čega su se družili i razmenjivali iskustva na jednom od najlepših staroplaninskih vrhova.

planinari

Kako je Pirotskim vestima kazala planinarka Snežana Lazić, koja je sa svojim suprugom Nenadom obišla uzduž i popreko celu Staru, ali i okolne planine, reč je o susretu planinara iz Srbije i Bugarske koji je već prerastao u tradiciju.

-Ovu lepa tradicija je započega na inicijativu članice PK “Vidlič” Jasmine Vidanović, koja je inače advokat po zanimanju, i bugarskog planinara Valerija. Ovo je već treći put da organizujemo susret, i do sada su susreti bugarskih i naših planinara organizovani na vrhovima Tri čuke, na Midžoru i sada na Vražjoj glavi. Već sada se rodila inicijativa da se slučaj susret organizuje i početkom avgusta jer su i bugarski i naši planinari prezadovoljni ovom idejom koja za suštinu ima promociju prirodnih lepota Stare planine i druženje i upoznavanje planinara i ljubitelja prirode dve zemlje-kaže Snežana za Pirotske vesti.

susret bugarski i srpskih planinara na staroj planini

U usponu je učestvovalo tridesetak planinara iz Pirota i Bugarske.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker