Lokalna samouprava

Pirotu milion evra za rekonstrukciju sale Doma vojske

Pirot dobija još milion evra za rekonstrukciju sale Doma vojske, najavio je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić. Rekonstrukcija Doma vojske bila je jedna od tema  sastanka gradonačelnika Vasića  sa  premijerkom Srbije, Anom Brnabić.  Vasić ističe da su sredstva za rekonstrukciju Doma vojske odobrena zahvaljujući odličnoj saradnji sa Vladom Srbije i da su radovi na rekonstrukciji uveliko u toku dok će rekonstrukcija sale početi po završetku administrativne procedure.  

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, objašnjava da u trenutku kada je kandidovan projekat rekonstrukcije Doma vojske  još uvek nije bio završen projekat rekonstrukcije sale u ovom objektu, pa samim tim nije ni uvrštena u prvobitnu projektnu dokumentaciju ni u finansiranje. „Ljudi koji prate ovaj projekat i koji su uključeni u rekonstrukciju zamolili su me da obezbedimo sredstva za rekonstrukciju sale Doma vojske jer je prirodno da kada se rekonstruiše ceo objekat da se rekonstruiše i sala. Tim povodom sam razgovarao najpre sa, ministarkom kulture, Majom Gojković koja me je uputila na razgovor sa premijerkom. Razgovarao sam i sa premijerkom, Anom Brnabić i obrazložio situaciju“ – kaže Vasić.

„Ono što je posebno dobro je da je posle našeg sastanka usledio sastanak  ministarke kulture, Maje Gojković, ministra za javna ulaganja, Marka Blagojevića, koji inače vodi ovu kapitalčnu investiciju i premijerke, Ane Brnabić sa nadzornim organima“ -ističe gradonačelnik.

On kaže da je juče dobio poziv od ministarke kulture Maje Gojković koja ga je obavestila da je odobreno dodatnih milion evra za rekonstrukciju sale Doma vojske i za pravljenje krova iznad sale. „Zadovoljan sam i srećan što su ti razgovori uspeli, to je neformalno obaveštenje, očekujem formalizaciju i verovatno potpisivanje ugovora. To je odlična vest za Piroćance što ćemo pored samog Doma vojske imati i rekonstrukciju sale“ – kaže gradonačelnik Pirota.

Kako je prvobitno najavljeno, rekonstrukcija Doma vojske bi trebalo da bude završena do kraja ove godine ali, prema rečima gradonačelnika, sada postoji mogućnost da rok za završetak radova bude produžen zbog rekonstrukcije sale. „Sve to zavisi od procedure i tehničkih okolnosti, važno je da će objekat u potpunosti biti rekonstruisan i ja se nadam da će izvođač radova uspeti da završi radove po prethodno definisanoj dinamici do kraja ove godine ili najkasnije u martu naredne godine ali Pirot će dobiti jedno velelepno zdanje u funkciji kulture“ – poručio je gradonačelnik, Vladan Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker