Pirotski privrednici na Trade Expo Indonesia – velikom trgovinskom forumu

Delegacija privrednika iz pirotskog okruga posetila je Džakartu u Indoneziji povodom učešća na sajmu 34. „Trade Expo Indonesia“. Tom prilikom održan je sastanak sa ciljem sagledavanja mogućnosti proširenja ekonomske saradnje između Indonezije i privrednika iz našeg okruga u oblasti razmene iskustava, povezivanja privrednih subjekata i unapređenja poslovnog ambijenta. Zaključeno je da postoji perspektiva za povoljnu investicionu klimu i promociju razvoja trgovine i ekonomskih odnosa za zainteresovane kompanije.

zona prvi maj

Na sastanku održanom 15. oktobra 2019. godine, sastali su se ambasador Indonezije u Srbiji Mochammad Chandra Widya Yudha, direktor odeljenja za Evropu Ministarstva za spoljne poslove republike Indonezije Adrian Wicaksono, predstavnik komisije Indonežanske privredne komore i menadžer prodaje i marketinga kompanije „Multistrada Arah Sarana (Achilles & Corsa)“ Uthan Sadikin, direktor kompanije D-Company Dragan Ćirić, vlasnik kompanije Drumovi A&D Aleksandar Panić, i izvršni direktor Slobodne zone Pirot i predsednik Komore Pirot dr Dragan Kostić

Ambasador Indonezije u Beogradu, koji je nedavno posetio Pirot,  Chandra Widya Yudha kazao je da su potencijali privredne saradnje Indonezije i Srbije velike.

-Mislim da dobro napredujemo, treba da konkretizujemo načine saradnje, ali ja sam optimista i mislim da ćemo imati prve ugovore u vrlo bliskoj budućnosti-kazao je ambasador Yudha, koji je nedavno razgovarao i sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem, prilikom posete Pirotu.

Ardian Wicaksono, direktor Sektora za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Indonezije zahvalio se poseti delegaciji Srbije i privrednicima Pirota. 

-Pirot je veoma važan za privredu Srbije zbog postojanje Slobodne zone Pirot. Nama je važno da imamo što je moguće bolju privredu saradnju sa Srbijom i Pirotom. Nadam se da će ovaj sastanak rezultovati konkretnom saradnjom privreda Pirota, Srbije i Indonezije-kazao je Wicaksono.

Uthan Sadikin iz Trgovinske komore Indonezije kazao je da je već bio u Srbiji pre par godina. 

-Bio sam dva puta u Srbiji, imao susrete sa nekoliko biznismena. Mislim da privatni sektori dve zemlje i te kako mogu da sarađuju. Nadam se uspešnoj saradnji a verujem da će aktuelni ambasador Indonezije u Srbiji doprineti da se privredne veze između dve zemlje dodatno ojačaju i budu još značajnije-kazao je Sadikin.

 

 

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar