Lokalna samouprava

Pirotski poljoprivrednici obišli najvećeg svetskog proizvođača kalemova vinove loze u Italiji

Pedesetak pirotskih poljoprivrednika tokom prvog dana boravka u Italiji obišlo je juče pogone najvećeg svetskog proizvođača kalemova vinove loze – “Vivai Cooperativi Rauscedo”, u okolini Venecije. Pirotski poljoprivrednici upoznati su sa svim segmentima rada ove kooperative koja okuplja preko 250 proizvođača iz ovog dela Italije. 

Kako je Pirotskim vestima kazao menadžer za izvoz u ovoj kooperativi Rafaele Nieta, ova kompanija će ove godine proizvesti čak 91 milion kalemova vinove loze.

-Naša kompanija je kooperativa koja okuplja preko 250 proizvođača. Kooperativa je osnovana 1933. i za poslednje 85 godine mi imamo odličnu saradnju i kooperaciju kako bi ostvarili krajnji rezultat a to je najbolji kvalitet za naše kupce. Tajna uspeha su visoki standardi kvaliteta i saradnja-kaže on i dodaje:

-Članovi naše kooperative su uglavnom proizvođači gde se ovaj posao prenosi sa kolena na koleno. Zbog toga je saradnja zaista na visokom nivou i to je tajna našeg uspeha-kazao je Nieta.

 

Goran Svetozarević, stručnjak za vinogradarstvo kazao je da su poljoprivredni proizvođači iz Pirota, među kojima je bilo i vinogradara, mogla da zahvaljujući ovoj poseti stekne dragocena iskustva i upozna se sa najmodernijim tehnologijama u ovoj oblasti.

Grupa od pedesetak poljoprivrednika u Italiji će na stručnoj ekskurziji boraviti do 10. decembra a do onda će obići i ogromne farme kašmir-koza, velike plantaže jabuka, vodeće italijanske pčelare i mnoge druge proizvođače koji u svojoj poljoprivrednoj proizvodnji koriste najmodernije tehnologije i metode.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker