Sport

Pirotski gimnastičari nižu uspehe

U Novom sadu ovog vikenda održano je Otvoreno Državno prvenstvo  u muškom C programu u organizaciji Gimnastičkog Saveza Srbije. Na ovom takmičenju učestvovala je ekipa GK SOKO 2011 koja je zauzela 2. mesto ekipno na Državnom prvenstvu u kategoriji starijih pionira.  

Pirotski klub predstavljali su u ovoj kategoriji Janko Živković, Mihajlo Andonović I Milija Todorović. U veoma jakoj konkurenciji GK Olimp Knjaževac je zauzeo prvo mesto , naš klub  drugo a GK Pobednik iz Beograda treće mesto.  Nakon uspešnih regionalnih kola ovo Državno prvenstvo  bilo je prava kruna u vidu rezultata za naš klub u takmičarskom C programu, saopštili su iz ovog kluba.
Takođe ovog vikenda, ali u Kruševcu, održano je 2. kolo regiona Gimnastičkog Saveza Srbije u pionirskoj gimnastičkoj ligi u A programu.
Naš klub predstavljalo je devet takmičarki u različitim kategorijama.
Najuspešnija naša takmićarka bila je Dajana Živković u konkurenciji do 12 godina koja je uspela da se domogne pojedinačne bronzane medalje odradivši sjajan pojedinačan viseboj I koja je zbrajanjem rezultata sa prvog i drugog kola u ukupnom plasmanu osvojila bronzanu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji.
Ovim rezultatima naša takmicarka uspela je da se domogne finala koje će se održati u Kostolcu narednog vikenda. Zapažen nastup imala je takodje naša mladja takmičarka Lena Marinković koja je uspela da se u II starosnoj selekciji domogne finala osvojivši jako dobre rezultate na preskoku i parteru.  Ovim takmičenjem završena su regionalna kola gde nas od narednog vikenda ocekuju finala u višebojima i po spravama, saopštavaju iz ovog kluba.
fotografije – GK Soko 2011

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker