Sport

Pirotski džudisti pokorili Bor – Svih 17 džudista osvojilo medalje

Neverovatno uspešan nastup pirotskih džudista na današnjem međunarodnom turniru „Srećno“ u Boru.

Svih 17 takmičara osvojilo je medalju. Bilans je sledeći: šest zlatnih, četiri srebrne i sedam bronzanih medalja. Džudisti kluba „Ipon 010“ takmičili su se u tri uzrasne kategorije – stariji poletarci, mlađe devojčice i dečaci i starije devojčice i dečaci.


„Sjajan uspeh naših najmlađih džudista. Prosto je neverovatno koliko su svi ozbiljno i predano pristupili današnjem takmičenju. Trener Marko Cenić i ja veoma smo ponosni na sve naše džudiste. Pored 17 medalja, ženska ekipa mlađih devojčica osvojila je i šampionski pehar.

U generalnom plasmanu, po broju bodova, naš klub je na drugom mestu. Bolja od nas bila je samo ekipa iz Moldavije, koja je imala 26 džudista. Džudo klub „Ipon 010“ iz Pirota najuspešniji je od od svih ekipa iz Srbije. Jučerašnji uspeh Mie Nikolić, vicešampionke Srbije, kao da je svima dao vetar u leđa. Svi su bili odlični, a Mia Nikolić, Janko Potić i Miloš Panić prosto su briljirali u svojim kategorijama. Tek sada možemo da vidimo rezultate dvogodišnjeg napornog rada,” naglasio je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“.


„Sezona je u punom jeku, pa verujem da će se o uspesima naših džudista tek govoriti. U naredna dva meseca očekuje nas još puno međunarodnih takmičenja i dva prvenstva Srbije“, rekao je trener Drašković.
Na međunarodnom turniru „Srećno“ koji je danas održan u Boru učestvovalo je oko 250 džudista iz Srbije, Bugarske, Severne Makedonije, Moldavije i Rumunije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker