Sport

PIROTSKI ĆILIM: Trka Kupa Srbije u planinskom biciklizmu danas na Staroj planini

Na stazi kod Četvrtog kilometra, danas se održava trka Kupa Srbije u planinskom biciklizmu na kojoj učestvuje preko 150 takmičara iz Srbije, ali i inostranstva. U velikom broju kategorija, na, kako svake godine kažu predstavnici Biciklističkog saveza Srbije, najboljoj stazi u zemlji, biciklisti se takmiče za laskava priznanja. Organizator trke je Biciklistički klub Bike M uz podršku Grada Pirota i Turističke organizacije Pirot. Pirotski biciklisti blistali su danas na domaćem terenu osvojivši ukupno pet medalja, dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane.

 Zlatne medalje osvojili su Filip Denčić u kategoriji poletaraca i Igor Vlatković, u kategoriji Masters. Srebrna medalja osvojio je Miloš Jovanović, CFA. Bronzane medalje osvojili su Bratislav Djordjević, CFA i Milan Rusimov, Masters.

Među takmičarima je, osim iz najboljih srpskih klubova, bilo i predstavnika iz okolnih zemalja, Bugarske, Makedonije i drugih zemalja.

O trci, stazi, tehnički detalji

Trka se odvija na pripremljenoj stazi za planinski biciklizam odobrenoj od strane Biciklistickog saveza i ono što je karakteristilno za ovu stazu jeste što je jedina u Srbiji koja ima 4 vrste podloga: beton ili asfalt, šljunak, trava i zemlja. Staza ima 2 kruga, mali i veliki. Mali krug je dužine 900m i njega voze takmičari do 13 godina, dečaci i devojčice. Veliki krug je duzine 4800 metara i sa visinskom razlikom od oko 150m i njega voze svi ostali takmičari, stariji od 13 godina.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker