Lokalna samouprava

Pirotske škole u novom ruhu, kapitalne investicije u školstvo i mlade naraštaje

Pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović, koja je i koordinator za saradnju sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Srbije kazala je danas Pirotskim vestima da se zahvaljujući odličnoj saradnji Grada sa pomenutom kancelarijom uspešno realizuju projekti rekonstrkcije pirotskih škola. Radovi ovakvog obima nisu rađeni decenijama unazad. U toku je rekonstrukcija OŠ “Sveti Sava” za šta je izdvojeno 114 miliona dinara sa PDV-om. Škola je, kada je o spoljašnosti reč, već “zablistala” a i u unutrašnjosti škole se izvode brojni radovi pa će školarci, kada ceo posao bude završen, dobiti praktično potpuno novu školu.

-Dinamika radova je zadovoljavajuca, izolacija je postavljena na objektu škole, veći deo fasade je odrađen, zamenjeni prozori, paralelno se radi i na uređenju unutrašnjosti, postavljene su nove pločice, uskoro ide i nov parket u učionicama a planirana je i promena krova u objektu pored crkve. Kasniće se opravdano jedino sa radovima u fiskulturnoj sali s obzirom da je tamo skladišten kompletan nameštaj iz škole-kaže Golubovićeva.

Pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović

Po njenim rečima, kada svi radovi budu završeni đaci će moći da nastavu pohađaju u novom objektu koji će uz to biti i energetski neuporedivo efikasniji.

-Plan je da se deca vrate u školske klupe nakon zimskog raspusta. Bezbednost dece nam je na prvom mestu pa molim roditelje na razumevanje zbog činjenice da deca pohađaju nastavu u drugim školama-kazala je Golubovićeva.

Rekonstruisane škole “Mladost” i “8. septembar”, radiće se i Gimnazija

Prošle godine je, takođe u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja, Grad Pirot uspeo da rekonstruiše Školu za osnovno i srednje obrazovanje Mladost kao i školu “8. septembar”.

-U toku je izrada projektne dokumentacije za izgradnju nove fiskulturne sale i uredjenje dvorista škole “Mladost”, s obzirom da ova škola do sada nije imala fiskulturnu salu, u planu je da , u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima nastavimo realizaciju projekata u ovoj skoli i u narednoj godini. Nastavak projekta uređenja planiran je i za školu “8. septembar”-zaključuje Golubovićeva i dodaje:

-Kada je reč o Gimnaziji, takodje je u izradi projektna dokumentacija i s obzirom da je objekat pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Niša, kompleksnija je i iziskuje vise vremena, ali u planu je da se početkom godine raspiše javna nabavka i krene u realizaciju ovog takođe veoma važnog projekta-kazala je Golubovićeva.

 

Slične vesti

2 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker