Sport

Pirotske “sirene” uspešne na Međunarodnom Gimnastix kupu u Nišu

Članice Kluba ritmičke gimnastike učestvovale su na Medjunarodnom VII Gimnastix kupu, koji se održao u subotu 11. novembra, u Nišu. Pirotski tim nastupio je sa 33 devojčica. U C programu grupnih vežbi učestvavale su mladje pionirke i pionirke, dok je individualnom C programu nastupilo 8 devojčica.

 

Najbolje rezultate u individualnom nastupu postigle su Dunja Stamenović (2009) – 1. mesto u vežbi sa vijačom, zatim Nevena Jončić (2007 ) koja je imala odličan nastup u jakoj konkurenciji osvojivši drugo mesto u vežbi sa vijačom. Treće mesto u vežbi bez rikvizita osvojila je Danica Aleksić (2010), dok je Iva Mančić (2008), 0svojila peto mesto u veoma jakoj konkurenciji. Pored njih dobar nastup imale su i Jovana Nikolić (2010), Mirjana Jončić (2007), Vanja Manić (2007) i Janja Erkić (2005). U grupnim vežbama C programa mlađe pionirke i pionirke osvojile su bronzane medalje.

 

Trener Kluba ritmičke gimnastike Sirene Jelica Rančić Veljković kaže da je ovo do sada najjači turnir na kome su pirotske ritmičarke nastupale u individualnom programu.

-Učestvovalo je 19 klubova u A, B I C programu, pored domaćih iz Srbije(Niš – Gimnastix,Gracia,Fokica, Mladenovac- Olimpik, Kruševac – Nika, Svilajnac – Evita, Paraćin, Beograda – Radnički i Palilula, Novi Sad – Ritmix,Ritmika,Estrela,Sat,Palestra), učestvovali su i klubovi iz Bugarske -Trakia, BOSNE-Visoko i Vogošća, Crne Gore – Budva i Danilovgrad. Ovo je veliki uspeh za naš klub jer su devojčice imale priliku da se takmiče i uče od devojčica kako naših najjačih klubova tako i klubova iz Bugarske, Bosne i Crne Gore, pa i da budu uspešne u svojim nastupima-kazala je Veljkovićeva Pirotskim vestima.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker