Kultura

Pirotska vakcina za kulturu: Dodeljene nagrade najuspešnijim autorima kratkih priča na konkursu Doma kulture

Danas su u holu Doma kulture dodeljene nagrade na Konkursu za kratku priču Doma kulture. Nagrade su dodelili poznati književnici Dejan Stojiljković i Vule Žurić a ove godine je na konkurs pristiglo više od 200 radova sa celog prostora bivše Jugoslavije.

Po rečima direktora Doma kulture Miška Ćirića, sinoć je promocijom počeo ovogodišnji Salon knjiga, koji će se nastaviti tokom marta na otvorenom tako što će se “u dva poluvremena” pirotskim ljubiteljima knjige predstaviti po nekoliko poznatih izdavačkih kuća na centralnom gradskom trgu.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da smo svi mi u vreme kada se širom planete otkazuju kulturni događaji postali svesni koliko nam nedostaju ti događaji.

-Hvala organizatorima, književnicima koji daju respektabilnost konkursu, učesnicima na konkursu i drago mi je da ima mnogo autora van Pirota koji su konkurisali-kazao je Vasić.

Treća nagrada pripala je Novosađaninu Marijanu Urekaru, drugu nagradu osvojio je autor iz Pirota Tomici Ćiriću, a prvu nagradu dobio je dobro poznati autor iz Beograda Aleksandar M. Arsenijević, koji je i ranije nagrađivan na Konkursu za kratku priču.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker