Gradska hronikaOstale vesti

Pirotska Toplana spremna da radi 24 časa dnevno ako zatreba

Ovih dana, zbog hladnog talasa koji je zahvatio i naše područje i niskih temperatura, pirotska Toplana radila je produženo. Kako nam je rekao direktor Toplane, Bratislav Ćirić, razmatrana je mogućnost da se radi i 24 časa ukoliko dođe do ekstremno niskih temperatura. S obzirom na otopljenje danas će najverovatnije biti uspostavljen uobičajeni režim rada.gradska toplana pirot

“Blagovremeno smo obavetsili naše korisnike da ćemo zbog najavljenih niskih temeratura izmeniti režim rada i produženo raditi. Ovog vikenda i početkom nedelje smo sat vremena ranije uključivali naša postrojenja, a radili smo dva ili tri sata duže, tako da smatram da je temperatura u stanovima naših korisnika bila zadovoljavajuća. Pratimo vremenske prilike i verovatno ćemo od danas uobičajeno raditi. Do sada nismo imali havarija i prekida u isporuci toplotne energije. Doduše, primetili smo jedno curenje na toplovodu, u Ulici Knjaza Miloša, i to smo sanirali u najkraćem roku. Naše ekipe su radile u večernjim satima, od 20 časova i 30 minuta do dva sata posle ponoći, i uspele su da saniraju kvar, a da u tom bloku stambenih zgrada nije bilo prekida u grejanju”- kaže Ćirić.

Ćirić je dodao da je ovih dana nešto je povećana potrošnja energenta zbog niskih temperatura. Energenta ima dovoljno i isporučuje se planiranom dinamikom.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker