GastronomijaReportaža

Pirotska sarma, punjena paprika, peglana kobasica, đubek, osvajaju Beograđane

Mladi i izuzetni kuvar, naš sugrađanin Bojan Tolić, nakon vrlo uspešnog rada na poziciji šefa kuhinje u elitnim beogradskim restoranima poput “Lorenzzo Cacalamba”, “Cross”, pirotskoj “Nišavskoj dolini” i drugim, započeo je svoj posao – uslugu keteringa “Obrok kod Piroćanca” u okviru koje Beograđanima nudi vrhunske pirotske specijalitete poput pirotskih punjenih paprika, sarmi, pirotske jagnjetine, zatim specijaliteta na bazi pirotske peglane kobasice, sireva, kačkavalja, ali i grilovani đubek i mnoge druge đakonije koje su za vrlo kratko vreme našle put do kupaca u prestonici.

grilovani djubek

Uprkos vrlo nepovoljnoj situaciji po ugostiteljstvo, izazvanoj pandemijom, Tolić se odlučio da započne sopstveni biznis.

-Donekle, to je i bilo ostvarenje sna, mene i moje supruge da pokrenemo svoj sopstveni biznis, tačnije uslugu keteringa. Znao sam da će me mnogi prijatelji i poznanici podržati u ovome, s obzirom na to da su imali priliku da probaju moja jela u poznatim restoranima u kojima sam i sam bio šef kuhinje poput restorana “Lorenzo & Kakalamba”, Etno Kompleks Nišavska Dolina, restoranu Cross… Kao inovator na polju kuhinje, u planu imam da ljudima približim pirotsku kuhinju i njene specijalitete, što sam se i do sada trudio da održim-kaže Tolić za Pirotske vesti.

Njegovi planovi vezani su za otvaranje restorana u Beogradu u kome bi naravno primat imala pirotska kuhinja.

-Nezahvalno je dalje govoriti o ciljevima u ovom trenutku, neka dalja vizija bi bio mali restoran, sa duhom pirotskog kraja, gde bi među ostalima imali i velikodušnu dobrodošlicu moji sugradjani iz Pirota! Trenutno u našoj ponudi imamo, dobro poznatu punjenu suvu papriku, sarmice u vinovom listu, hrskavu prasetinu, čuveno pirotsko jagnje, kao i moje delo, grilovani djubek! Nudimo i pregršt morskih specijaliteta , gotovih jela i jela ispod sača-kaže Tolić.

 

 

 

 

fotografije – privatna arhiva Bojana Tolića

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker