Obrazovanje

Pirotska Gimnazija utrošila 1,5 miliona dinara za kupovinu savremene opreme i unapređenje kvaliteta nastave

Jedan od najvažnijih ciljeva pirotske Gimnazije, pored ostalog, jeste i permanentno opremanje Škole savremenim učilima i savremenom računarskom opremom. U proleće ove godine grad Pirot je opredelio sredstva u iznosu od milion dinara koja su utrošena za kupovinu računara za opremanje još dve učionice za izvođenje nastave, prvenstveno stručnih predmeta – za specijalizovano odeljenje za IT i audio vizuelne i scenske umetnosti. Preko konkursa resornog ministarstva, koji je bio namenjen gimnazijama, obezbeđeno je još 500 hiljada dinara za opremanje kabineta za IT smer kaže, direktorka Gimnazije, Ivana Kostadinović.

Upravo ovog vikenda, pre početka nastave posle kraćeg odmora, učenici i profesori Gimnazije vredno su radili na instaliranju računarske opreme, što je bilo posebno uživanje, naročito, za učenike kaže, direktorka, Kostadinović.

“Novac od Ministarstva prosvete, koji smo dobili u julu, upotrebili smo za kupovinu dve grafičke table i jednog 3D štampača koji će, takođe, biti interesantan učenicima trećeg i četvrtog razreda za vannastavne aktivnosti, a koji ćemo koristiti i za neke druge aktivnosti u promociji Škole, prvenstveno, za izradu materijala kojim se predstavljamo na Sajmu obrazovanja, manifestaciji Noć istraživača i slično. Stalno se obnavlja školski inventar u skladu sa našim mogućnostima i smatram da je veoma važno opremati Školu. Školi predstoji velika rekonstrukcija, ali pošto sad imamo 20 odeljenja, a zbog epidemiološke situacije jedno odeljenje mora da bude u jednoj učionici, pa se nekada dele na grupe kada je u pitanju strani jezik, onda jedno odeljenje ide u dve ili tri učionice i pojavljuje se problem smeštaja đaka u ovim epidemiološkim uslovima, tako da ne bi bilo loše da obezbedimo još dve učionice”- kaže direktorka Kostadinović.

Ona je dodala da će i dalje aktivno učestvovati na konkursima lokalne samouprave i resornog ministarstva kako bi se redovno zanavljala školska oprema koja brzo zastareva, a planovi su vrlo ambiciozni kada je reč o permanentnom podizanju kvaliteta nastave.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker