Zdravlje

Pirot u crvenoj zoni – Broj obolelih od kovida na dnevnom nivou oko 50

U kovid ambulantu dnevno dolazi oko 250 pacijenata na pregled,od čega je polovina prvih pregleda a oko 50 pacijenata je svakodnevno pozitivno na korona virus. Klinička slika je i dalje blaga i nema hospitalizovanih pacijenata.

Dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja Pirot, kaže da je poslednjih dana broj pacijenata ustaljen ali da može doći do povećanja krajem meseca i da je neizvesno  šta će se dogoditi kada đaci krenu u školu jer će tada biti velika opasnost od zaražavanja.

Dr Ilić kaže da je klinička slika pacijenata zaraženih virusom korona i dalje blaga, bez većih komplikacija I da se na dodatnu obradu odnosno laboratorijsku i rendgen dijagnostiku upućuje upućuje 10 % pozitivnih pacijenata.  Pacijente zbrinjava pet lekarskih ekipa u kovid ambulanti, u Pirotu  nema hospitalizovanih kovid pacijenata a prema saznanjima iz transportne službe hitne pomoći u proteklom periodu dva pacijenta iz Pirota transportovana za Kruševac.

Dr Ilić napominje da je vakcina dostupna i da je zainteresovani mogu primiti u Pazarskoj ambulanti. On kaže da je zinteresovanost građana veoma mala i da tome verovatno doprinose oprečna mišljenja koja putem sredstava javnog informisanja  dolaze od različitih lekara. Prema njegovim rečima građani bi sami trebali da odluče o primanju treće odnosno četvrte doze vakcine.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker