Sport

Pirot pokazao da je grad fudbala u, nažalost, nefudbalskoj Srbiji

Fudbaleri Radničkog danas su pokazali da mogu da igraju i u utakmicama u kojima je gotovo nemoguće igrati, u kojima bi većina timova digla ruka, možda i u znak protesta napustila teren, u utakmicama kada su i sudije otvoreno na strani protivnika. Dok su se očigledno neki bavili nesportskim stvarima o čemu svedoči sramno suđenje, Beli su igrali ono što najbolje znaju – fudbal i dali celoj fudbalskoj Srbiji lekciju iz sporta,  zbog čega su na kraju meča ispraćeni salvama aplauza ogromnog broja posetilaca na stadionu na Radničkom. Sa druge strane, sudije su ispraćene uz salve uzvika “lopovi, lopovi”.

radnicki-dobanovci_07

Pirot je danas pokazao da nakon dugo godina tavorenja fudbala u našem gradu, ponovo postaje fudbalski grad. Dokaz su prepune tribine. Pirgosi i navijači su i u najtežim trenucima podržavali svoje pulene, ali se ponovo pokazalo pravo stanje fudbala u našoj zemlji.

radnicki-dobanovci_08

Igrači gostiju su vešto padali simulirajući prekršaje, naravno nekažnjeni,  linijski sudija svaku izglednu akciju Radničkog prekidao je svirajući ofsajde pokušavajući da istupi glavnu oštricu Belih. 

radnicki-dobanovci_09
Jedan od teatralnih padova gostujućih fudbalera iako kontakta nije bilo

 

Već na početku poništen je gol kapitena Mančića,  zbog spornog prekršaja nad golmanom. Ubrzo je sviran penal za goste koji su oni i realizovali. Uzalud su igrači Radničkog ukazivali da do kontakta nije došlo u kaznenom prostoru. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 0:2.

radnicki-dobanovci_03
Pogodak Denisa Ristova iz slobodnog udarca

U drugom poluvremenu igrači Radničkog se nisu predali, Denis Ristov je postigao prelep pogodak iz slobodnog udarca, Beli su ponovo osokoljeni činjenicom da igraju sami protiv svih navalili na gol gostiju, ali svaka iole izglednija prilika završena je dizanjem zastavice pomoćnog trenera i sviranjem ofsajda.

radnicki-dobanovci_02

Trener Belih Marjan Živković, izvrsni strateg poznat po tome da nerado komentariše suđenje, na konferenciji za novinare istakao je da je Pirot, uprkos svemu, pokazao da je Pirot postao ponovo grad fudbala, nažalost, u nefudbalskoj Srbiji.

radnicki-dobanovci_10

On je odao priznanje fudbalerima Radničkog na pokazanoj izuzetnoj požrtvovanosti i borbenosti, što je retkost u srpskom fudbalu, čak i u situacijama kakva je ova od danas.

radnicki-dobanovci_11

Pogledajte video materijal sa konferencije za novinare nakon meča i izjave trenera Živković i trenera gostujuće ekipe iz Dobanovca Predraga Marića, koji je istakao da je njegova ekipa osvojila vrlo važne bodove u borbi za opstanak.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker