Lokalna samouprava

Pirot počeo podelu paketa penzionerima sa penzijama nižim od 20.000 dinara

Podela paketa sa osnovnim životnim namirnicama penzionerima sa penzijom nižom od 20.000 dinara, počela je danas  u svečanoj sali Gradske uprave. Nenad Sokolović iz GU Odeljenje za vanprivredne delatnosti kaže da će se paketi deliti danas  do 17 h, a od sutra do četvrtka, 29. decembra, svakodnevno do 20 sati  kao i tokom vikenda, kako bi svi penzioneri koji ispunjavaju uslove dobili paket. Za pomoć penzionerima i drugim socijalno ugroženim kategorijama stanovništrva  iz budžeta garad Pirota je izdvojeno 9 miliona dinara. 

Penzioneri koji dolaze po svoje pakete kažu da im je ovo značajna pomoć  jer od penzije koja je niža od 20.000 teško da mogu da plate račune i lekove.

Paketi sadrže osnovne životne namirnice, 2 kg brašna, po  kilogram pirinča, pasulja, soli i šećera, litar ulja, testenine, konzerve i paštete.

Iz budžeta grada Pirota je za nabavku paketa izdvojeno 9 miliona dinara kako bi se pomoglo najugroženijim kategorijama stanovništva. Ljiljana Panajotović iz Odeljenja za vanprivredne delatnosti kaže da će biti podeljeno oko 6000 paketa i to penzionerima sa najnižim primanjima 5000 paketa a ostalih hiljadu drugim ranjivim kategorijama, korisnicima  Centra za socijalni rad,  tuđe nege i pomoći, jednočlanim domaćinstvima, domaćinstvima sa više članova, jednoroditeljskim porodicama sa troje i više dece.

Panajotovićeva navodi  da penzioneri  koji ispunjavaju uslove mogu doći lično ali i da neko od članova porodice može preuzeti paket sa ličnom kartom penzionera i poslednjim penzionim čekom.

Podela paketa za penzionere je u Svečanoj sali gradske uprave dok će ostale kategorije socijalno ugroženog stanovništva svoja prava ostvariti  preko Centra za socijalni rad i udruženja za pomoć gluvim i nagluvim, slepim i slabovidim i MNRL.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker