Lokalna samoupravaOstale vesti

Pirot na putu izgradnje glavnog kolektora otpadnih voda – ekologija na vrhu prioriteta lokalnih samouprava kaže, gradonačelnik, Vasić

Izgradnja glavnog kolektora za prečišćavanje otpadih voda sa teritorije grada Pirota je još jedna od izuzetno skupih i veoma značajnih investicija lokalne samouprave Pirota. Na ovom poslu radi se već pet godina, procedura nije jednostavna, imajući u vidu složenost posla. Ono što je važno, do sada je veliki deo pripremnih radova završen. Kompletna gradska kanalizaciona mreža je snimljena do najsitnijih detalja, samo taj posao oko rekonstrukcije koštaće oko dva miliona evra, očekuje se uskoro potpisivanje projektne dokumentacije, kaže gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, i raspisivanje međunarodnog javnog tendera za izbor izvođača radova. Vrednost investicije, koju će najvećim delom finansirati KfW banka, iznosi preko deset miliona evra.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić

“Vodili smo o svemu računa. Projekat je vredan preko 10 miliona evra i očekujemo, da ne govorim u procentima, ogromnu donaciju KfW banke, što znači uštedu u gradskom budžetu od skoro 10 miliona evra. Drugi gradovi će morati, ili preko kredita, ili iz sopstvenih sredstava da rešavaju to pitanje, ali, generalno, nadam se da je pitanje ekologije na vrhu prioriteta svih lokalnih samouprava, jer jeste na vrhu prioriteta našeg pridruživanja Evropskoj uniji. Ne možemo da uđemo u Evropsku uniju ako imamo izlivanje kanalizacione mreže u bilo koju reku”- kaže Vasić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker