Lokalna samouprava

Pirot grad sporta! Za nove poduhvate pripremaju se elitni srpski fudbaleri, karatisti, teniseri iz cele Evrope

Trener Orlića Goran Stevanović kaže da su uslovi u Pirotu fenomenalni!

U Pirotu se trenutno na pripremama nalazi omladinska reprezentacija Srbije u fudbalu – popularni “orlići”, a u istom momentu se održava i ATP turnir na kome učestvuju mladi teniseri iz cele Evrope, dolaze i elitni srpski karatisti na pripreme pa će narednih dana naš grad u pravom smislu te reči biti prestonica sporta.

ATP turnir je počeo i trajaće do nedelje, kada se igra finale, a danas su već trening na stadionu Radničkog imali “orlići” – mlade nade srpskog fudbala koji rade pod dirigentskom palicom legendarnog Gorana Stevanovnića.

Trener Stevanović kaže da su uslovi u Pirotu fenomenalni. 

-Mi smo znali gde dolazimo, Pirot je fudbalski grad, ja sam čovek koji pamti ta stara vremena i imam puni respekt prema svim klubovima koji su se takmičili u toj staroj Jugoslaviji. Malo je gradova u Srbiji koji imaju uslove kao Pirot, zaista smo presrećni, a o južnjačkoj dobrodošlici i atmosferi ovde ne treba govoriti-kazao je Stevanović.

Orlići “poleću” iz Pirota u nove pobede

Trener Stevanović je kazao da su orlići na novom početku, pravi se nova selekcija igrača.

-Imamo godinu dana, davaćemo šansu igračima na prijateljskim utakmicama koje slede, ozbiljno ćemo pristupiti radu, moramo da budemo vizionari i da pravimo nove šampione, nove majstore fudbala. Piksi je napravio fantastičan rezultat i sve nas motivisao da to ispratimo i uradićemo to na najbolji mogući način-kaže Stevanović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker