Lokalna samouprava

Pirot domaćin značajnim državnim sportskim takmičenjima

Danas je u Velikoj sali SO Pirot organizovan prijem za učesnike desetog jubilarnog Državnog prvenstva u šahu, koje se održava ovih dana u Pirotu.

Sa šahovskim velemajstorima razgovarali su gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović.

sahisti

Vasić je istakao da je Pirot u poslednje vreme bio domaćin brojnih državnih takmičenja, poput Državnog prvenstva u plivanju, sada Državnog prvenstva u šahu, a uskoro će naš grad biti domaćin i Državnog prvenstva u košarci u juniorskoj kategoriji. Naš cilj je da se pozicioniramo kao najveći sportsko-turistički-rekreativni centar ovog dela Srbije. Već za četiri godine ćemo biti domaćin Školske olimpijade u okviru koje će se organizovati takmičenja skoro u svim disciplinama kao i na pravoj olimpijadi, što je samo dokaz da Pirot ima odlično razvijenu sportsku infrastrukturu-kazao je Vasić.

Velemajstor Branko Damljanović kaže da je u Pirotu bio zadnji put pre desetak godina, kada je bilo mnogo sivila.

-Sada vidim da se dosta toga promenilo na bolje. Lepo je videti da neka varoš ili grad u unutrašnjosti pokazuje neke znake boljitka, jer je većina grada u poludepresivnom stanju-kazao je velemajstor Damljanović uz zahvalnost domaćinima na odličnoj organizaciji.

Organizator turnira je Šah klub Progres uz pokroviteljstvo opštine Pirot.

Boban Nikolić, organizator ovog takmičenja kazao je su domaćini učinil sve kako bi šahovski krem Srbije bio što bolje primljen i iz Pirota poneo samo najbolje impresije.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker