Lokalna samouprava

Pirot dobio sanitetsko vozilo. Vučić i Fabrici uručili ključeve novog vozila.

Predstavnicima 20 zdravstvenih ustanova u Srbiji danas su uručeni ključevi 20 sanitetskih vozila, koja su nabavljena kroz program donacije EU, uz posredovanje UNOPS-a. Primopredaji ispred Palate Srbije prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predstavnicima UNOPS-a. U ime Doma zdravlja Pirot, ključeve je primio direktor dr Radovan Ilić.

Foto Ilustracija

Pored Pirota, takođe, vozila će stići i u domove zdravlja Knjaževac, Krupanj, Žagubica, te u Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć Beograd i Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

“Deo jedne šire podrške”

“EU je donirala vozila tamo gde su najneophodnija. To je sve deo jedne šire podrške koju EU pruža od početka pandemije”, kaže Sem Fabrici na početku obraćanja.

Ova pandemija vrši pritisak na budžet Srbije i ostalih zemalja zato je EK odučila da da 12miliona evra iz Evropskog fonda solidarnosti, kaže Fabrici.

On je čestitao Srbiji na odličnom procesu vakcinacije koji se sprovodi u Srbiji.

Fabrici se zahvalio se što je Srbija uključila u vakcinaciju i diplomatsku zajednicu, i dodao da nakon ovog događaja ide da primi vakcinu protiv koronavirusa

“Ova jeziva pandemija…”

“Nismo baš pogodili najlepši mogući dan za prezentaciju vozila. Dobili smo od EU 20 odlično opremljenih ambulantnih vozila”, kaže na početku obraćanja predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Hvala EU, mi smo iskrneo zahvalni na podršci”, dodaje. Za nas je, kako navodi, važno da istaknemo da se Srbija nalazi na evropskom putu.

“Ono što je za naš važno – nikada da ne zaboravimo da pokazujemo solidarnost”, smatra predsednik i navodi da “ova jeziva pandemija ne planira da ode sa planete, nego snažnije ugrožava živote ljudi”.

Kako dalje navodi, pokušaćemo da vakcinišemo što je moguće više ljudi.

“Milsim da u ovom trenutku ne postoji ništa važnije, jer ta jedna vakcina neće spasiti jedan, već više života”, kaže predsednik.

Izvor
Tanjug

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker