Lokalna samouprava

Pirot dobija moderan sajamski prostor!

Zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, inicirao je ideju, uz odobrenje gradonačelnika, Vlada Vasića, i veliku podršku svojih saradnika, da se u objektu koji je bio namenjen zatvorenoj zelenoj pijaci, u naselju ATP, izgradi sajamski prostor. On smatra da postoje realne potrebe grada za uređenje posebnog prostora za održavanje sajmova, ali i drugih događaja. Na to su ukazale pojedine manifestacije, poput Sajma peglane kobasice, Sajma knjige i grafike, Sajma profesionalne orijentacije, Sajma zapošljavanja i slično, koje su se održavale u Hali “Kej”, što je u velikoj meri remetilo rad sportskih klubova.

“Smatram da je Pirot, definitivno, dorastao potrebi da ima sajamski prostor, što nameće i obavezu da se razmišlja i o programima koji bi se održavali u njemu. To bi bio multifunkcionalan prostor. Na primer, kada se zakaže neki koncert na otvorenom, a desi se da vremenski uslovi to ne dozvole, za kratko vreme se može prezakazati i održati u jednoj pravoj koncertnoj dvorani, dobro opremljenoj i za te namene. Sa druge strane razni privredni subjekti verovatno ponekad imaju potrebe za jednim takvim prostorom. Naš je zadatak da koncipiramo, dok je korona, dok su masovni događaji zabranjeni, kako ćemo te masovne događeje organizovati kad pandemija prođe. Ideja jeste moja, ali ta ideja bez tima sa kojim radim ne bi bila ni slovo na papiru. Želim da pomenem, pre svega, da se gradonačelnik složio sa tom idejom. Većnik, Bojan Ranđelović, kao i direktor Turističke organizacije Pirot, Bratislav Zlatkov, u ovom projektu su čvrsto stali uz mene i nadam se da će do kraja ovog mandata ovaj prostor zaživeti”.

Kako je istakao Colić projektni zadatak je u izradi, i pri samom je kraju.Već ovih dana poslaće se kao gotov, potpisan, i kreće projektovanje.

“Projekat je veoma složen i to jedan od složenijih projekata rekonstrukcije. Tu se mora izmeniti projekat zaštite od požara, elektro projekat, mora da se napravi projekat energetske efikasnosti, akustike. Ono što mene hrabri jeste da se radi o kapitalnom objekatu u centru grada, sa parkinzima i na izuzetnoj lokaciji. Zaista mislim da smo našli dobro rešenje. Do kraja godine projekat će biti gotov, a onda sledi finansiranje. Takva vrsta projekta možda bude interesantna i za projekte prekogranične saradnje, ali i našim ministarstvima uz učešće lokalne samouprave. Nadam se da će taj projekat zaista biti odobren i realizovan, moja je želja već u sledećoj godini”- rekao je Colić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker