Piroćanka Katarina Jordanović proglašena najboljim diplomcem arhitekture u Nišu

Naša sugrađanka Katarina Jordanović proglašena je najboljim studentom – diplomcem arhitekture na Građevinsko arhitektonskom fakultetu u Nišu. Netipično za mnoge mlade školovane ljude, Katarina svoju budućnost vidi u Pirotu, rodnom gradu i želja joj je da svojom stručnošću jednog dana doprinese da Pirot bude još lepši grad sa još lepšim građevinama. 

Na pitanje šta je to što je njenu profesionalnu karijeru “odvuklo” u arhitekturu, Kristina kaže za Pirotske vesti da su je oduvek oduševljavale velike građevine.

Jedan od radova Katarine Jordanović

-Kako tako mali čovek svojim radom uvek teži da dosegne velike visine. Različite kulture, različiti stilovi u meni su uvek budili želju za znanjem, učenjem i za postizanjem sve većih ciljeva. Arhitektura je svestrana nauka u kojoj čovek može da izgradi svoj stil i da kroz robusne građevine pokaže sebe.
Katarinini planovi nakon diplomiranja vezani su za Pirot, rodni grad.
– Mnogo volim svoj grad, ovde sam rođena, ovde odrasla, tu mi je porodica, verenik, prijatelji i ljudi koje volim i ukoliko u ovom gradu mogu da obezbedim sebi egzistenciju naravno da bih volela da i svoj radni vek provedem u njemu, da doprinesem da moj grad bude lepši. Nisam od onih koji teže da odu iz zemlje, nadam se da ću uspeti da svojim znanjem i radom dam nešto dobro Pirotu. Ja sam svestrana ličnost, arhitektura u celini je moja ljubav. Kada bi ste me pitali koju granu više volim, to bi bilo kao da pitate majku koje dete više voli. Trudila sam se da tokom školovanja od arhitekture izvučem najviše, a i dala sam svoj maksimum u svemu do sada, zato ne bih rekla da imam neku specijalnost, moja specijalnost je ARHITEKTURA-kaže Katarina.
fotografije – lična arhiva Katarine Jordanović

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login