Gradska hronika

Piroćanci sve motivisaniji za subvencije grada u cilju uštede energije

Poslednjih nekoliko godina grad Pirot uložio je značajna sredstva u cilju podizanja nivoa kvaliteta energetske efikasnosti i što je, takođe, važno došlo je do primetne motivacije građana da se posvete ovom pitanju. Prošle godine građani su najaviše bili zainteresovani za zamenu stolarije, za nabavku kotlova na pelet, toplotnih pumpi i solarnih panela za zagrevanje sanitarne vode. Sve više građana interesuje se i za solarne kolektore za proizvodnju električne energije.

“U prošloj i početkom ove godine oko 70 miliona dinara je uloženo u ovu oblast u gradu Pirota i to su sredstva koja nisu opšte mala. To je taj prvi nivo finansijskog obrta, a sa druge strane sve te mere daće efekat u pogledu smanjenja potrošnje energije” – kaže, energetski menadžer grada Pirota, Bojan Ivković.

Ivković je napomenuo da procedura oko konkurisanja, za bilo koju od mera, nije komplikovana, ali dešavale su se greške. Lokalna samouprava je nastojala da maksimalno pomogne, a neke njene sugestije prihvatilo je i resorno ministarstvo pa je pojednostavilo proceduru i ublažilo uslove konkursa.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker