Gastronomija

Piroćanci pobrali simpatije posetilaca na “Street Food Weeku” na Kalemegdanu

Jedan od najvećih gastro-događaja u regionu “Street Food Week” posvećen uličnoj hrani održava se od 26.08 – 4.09. na Kalemegdanu u Beogradu.  U ponudi je široka paleta raznih kuhinja: kubanska, meksička, američka, azijska ali i lokalna sa Balkana a prvi put gosti festivala mogu da probaju i pirotske specijalitete. 

Foto: KSENIJA

Posetioce je  privukla autentičnost Piroćanaca, kao i meni koji je u potpunosti prilagođen ovakvom događaju, ali ništa manje ni sami nazivi njihovih specijaliteta, poput burgera “A la peglana”, kobasica “9 mezeta”, sendvič “Piroćanac” sa najboljim komadima mesa i  vegeterijanski sendvič “Piroćanka”.

Foto: KSENIJA

Momčilo Đurđić autor projekta “Street Food by Pirot” kaže da je reč o 4 autentična proizvoda  sa pirotskom   kobasicom i najboljim komadima mesa sa Stare planine i Nišavske doline i sa dodacima staroplaninskih priloga od gljiva, pirotskog kačkavalja i mlečnih proizvoda koji su karakteristični za pirotski kraj.

Foto: KSENIJA

Đurđić kaže da su ovi proizvodi apsolutni hit među posetiocima uz napomenu da je njegova ideja da oni koji probaju specijalitete iz Pirota ovoga puta dožive nešto potpuno novo a ne ono što su već doživeli ukoliko su već degustirali hranu iz Pirota.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker