Kultura

Piroćanac Srđan Sotirov na čelu Upravnog odbora Tesline naučne fondacije Srbije!

Piroćanac Srđan Sotirov, izabran je za predsednika Upravnog odbora Tesline naučne fondacije u Srbiji. Pomenuta fondacija je objavila da je na čelo UO Fondacije došao ugledni menadžer, koji je istupio kvalitetom, uz konstataciju da je Fondacija zaplovima novim vodama, pa joj je sada preko potreban dobar kormilar. 

Srđan Sotirov na čelu Tesline naučne fondacije Srbija
-Predlogom osnivača i predstavnika Tesline naučne fondacije moja malenkost je kandidovana (potom i izabrana) za predsednika Upravnog odbora Tesline naučne fondacije Srbije – ukazana mi je velika čast i poklonjeno ogromno poverenje.  Prošireni Upravni odbor Tesline naučne fondacije Srbije formiran je u skladu sa izazovima koji nas čekaju i okuplja stručnjake iz najrazličitijih oblasti (umetnosti, kulture, nauke, privrede) koji podržavaju i bave se Teslinim likom i delom.   Osnovna misija TNFS-a jeste promocija života i dela velikog pronalazača Nikole Tesle, posebno zahvaljujući radu kulturno-obrazovnih Tesla klubova u Srbiji i Tesla klubova širom sveta. U pripremi je modernija web-platforma, na kojoj će biti dostupni specifični događaji u vezi sa Teslom. Cilj je i promocija naše prelepe kulturne baštine, podsticanje daljeg očuvanja sećanja na Teslino delo, lik i naš nacionalni srpski duhovni i kulturni identitet. Pred nama je pravi izazov. Nakon proglašenja Teslinog dana (Tesline naučne fondacije u Njujorku) od strane gradonačelnika Njujorka – Erika Adamsa, 13. januara,  organizujemo 12. po redu svetsku konferenciju i očekujemo puno izlagača i gostiju iz celog sveta-kaže Sotirov za Pirotske vesti.

Njujork: Maji Cvetković Sotirov uručena nagrada – medalja i plaketa Tesla Spirit Award, Tesline naučne fondacije iz SAD-a

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker